Solokvist i köket...

Här sitter jag nu, i köket, helt ensam. Sörplandes på en kopp smaskigt te och med en tjock trilogi att läsa. Det är inte mycket tid man får över till läsning numera men de få stunderna känns som semester ibland...
Just nu läser jag Jan Fridegårds klassiska trilogi om trälen Holme och hans levnadsöden under hednatiden. Riktigt intressant, tycker jag!

Därmed säger jag godnatt och sov gott!


En helg med DRAG!

Åhej! Ja, hemma hos oss var det drag i helgen! Madeli och Ali kom i fredags och hade ju såklart lilla Melina med sig. Melina och min son Benjamin började genast att rasa runt i lägenheten och snart låg det leksaker och nachochips ÖVERALLT...
Jag lagade lasagne till hela högen och den blev väldigt populär! =)

I lördags började jag och min man (Tom) dagen med att åka till IKEA för en akutrunda där vi skulle införskaffa bestick och en större gryta. Den slutade naturligtvis med att vi kom därifrån med diverse andra nödvändiga saker, som t.ex. skålar, nytt diskställ, saxar och en fårskinnsfäll till våran dotter Tiffany.
Sedan var det dags för matlagning eftersom vi väntade fler gäster. Vi blev sammanlagt femton pers så det var ju rena turen att min gryta räckte till alla hungriga magar.
Om det var stökigt efter Benjamins och Melinas framfart så var det KATASTROF efter de två PLUS två barn till!
Dagen och kvällen avlöpte på ett kul och bra sätt men när alla hade åkt- alla utom Madeli, Ali och Melina- så upptäckte vi att någon hade gått i byrålådan i köket och stulit ett oöppnat paket cigaretter! Fy så nedrigt! Det är ju inte förlusten av cigaretterna som gör en arg, utan det faktum att en inbjuden gäst som inte behövt sakna någonting under vistelsen här- vare sig mat, dryck eller cigaretter- har fräckheten att gå i VÅRA stängda lådor och stjäla!
Det är ju heller ingen skön känsla att en människas handlingar misstänkliggör alla som var här. Hur ska man nu kunna bjuda hem folk och samtidigt kunna slappna av?
Till råga på allt upptäckte vi idag även att någon- troligtvis samma person- gått i Alis jacka och knyckt 300kr!

Igår chillade vi mest, fastän jag och Madeli städade och diskade i ett ryck på eftermiddagen. För det fick vi iallafall pizza till middag... Hehe!

Så, idag har jag hämtat paket på ICA och även gjort en retur på några klänningar som visade sig vara alldeles för stora. Nu har jag äntligen fått chansen att ge något fint tillbaka för alla fina saker som Madeli köpt till Tiffany!

Vad tycks?


Iphone tävling!

Jag är med och tävlar om ett valfritt iphoneskal från iphoneskal hos Vanissa. Var med och tävla du också, tryck här!Nä, om man skulle typ...

Laga mat
Städa
Gå ner i vikt
Vinna på lotto
Ut och resa
Plugga till något arbetsmarknadsattraktivt
Börja med det där jag VILL leva av
Vika tvätt
Leka mer med barnen
Gå ut en sväng och skaka rumpan
Äta mindre godis
Äta mer nyttigt
Gå en kurs i något intressant ämne
Shoppa
Gå på danskurs
Renovera
Flytta

????

Hmm... Sa jag vinna på lotto?

Pengar är inte allt men mycket blir lättare att uppnå med hjälp av det!


En alldeles speciell dag!

Ja, förutom att vi försov oss idag igen och att Benjamin har ont i magen och därför fick stanna hemma så är det ju Dagen D idag!

Min fina väninna och hennes dotter har väntat på sin man i 7 månader (fast det bara bör ta 3) eftersom han blev utvisad för att söka uppehållstillstånd.

IDAG KOMMER HAN HEM!

Jag är såå himla glad för deras skull eftersom jag vet precis hur det känns. Min Tom blev utvisad i Mars och jag blev ensam med Benjamin och magen. Vi försökte allt vi kunde att skynda på processen för att han skulle hinna tillbaka i tid till förlossningen. Tyvärr gick det inte och jag fick föda Tiffany utan Tom- han kom hem först två veckor efter förlossningen. Mindre kul! Jag hade ju iallafall min fina väninna vid min sida medan Tom fick sitta en hel värld bort och missa sitt första barns födelse- han var med på telefon!

Nu ser vi fram emot en härlig helg när Madeli, Melina och deras AliBaba kommer på besök!

Tjodiloo!


So far, so good...

Vi försov oss imorse kan man säga. Klockan 08.15 måste vi gå hemifrån för att hinna få Benjamin i skolbänken i tid. Benjamin knackade på sovrumsdörren vid ca 07.15 och frågade om han fick se på TV varpå jag tydligen svarat att "Ja, bara du klär på dig först."
Lysande... Istället för att gå upp då så vaknar jag inte förrän 07.58! Duktig mamma- eller inte! Stackars Benjamin fick äta springfrukost på väg till skolan och lilla Tiffany blev uppryckt ur sängen och hastigt nerpackad i overallen och vagnen. JAG måste ha sett ut som något alldeles extra- låt mig dela min egen syn på det: Yrvaken, rufsig, iklädd tights, Adidasjacka och gummistövlar- i halvtrav längs våran gata, med barnvagnen i högsta hugg och Benjamin på släptåg... Ja, behöver jag säga mer?

Sen sov jag och Tiffany en stund innan syrran kom på lunchkaffe och efter det var det dags att hämta Benji igen. I ett sällan skådat ryck av energi tog jag barnen till biblioteket och kom hem med en varierad skörd av böcker, både i traditionell form och på cd.

Fick undan i köket på ett kick (typ WOW) medan Tiffany åt gurkstav, lagade mat och väntade på att min Tom skulle komma hem med paket... Hihi!

Nu ska jag fasiken chilla resten av kvällen!

POK


Gotta luv it!

Yesssajah! Känns som att jag blev lite glad av att hitta denna nyhet i hyllan idag! Fast vi kör nog som vi alltid har gjort... Vanlig FELIX tomatketchup och grovmalen svartpeppar- orka vara lat liksom! Haha!


Mamma & Benjamin- tid!

Ja, det händer ju tyvärr inte så ofta längre att vi hinner hitta på något skoj ihop. Tiffany har tagit mycket tid och ork redan från graviditetens tidiga skede- men nu är hon 4,5 månader gammal och har blivit riktigt krävande. Ikväll är båda barnen badade och Tiffany är nattad så jag och Benjamin passar på!


Hmm...

Ja- det gick ju sådär... Allt gick jättebra tills det var dags att ladda upp inlägget. Då fick jag felmeddelande om att bilderna inte laddats upp. När allt tillslut gått igenom så gick jag in via datorn för att spana in resultatet. Minsann HADE bilderna laddats upp- bara cirka fem gånger vardera!
Kände lite spontant att det nog kunde uppfattas som en aning tjatigt- alternativt lite drygt- så jag fick gå in och pilla lite i scriptet. Hehe!

Kan tänkas återkomma vid senare tillfälle med en detaljerad beskrivning av min (typ händelselösa) dag.

POK


Bloggar från min iPhone...

Tjodiloo!
Idag tänkte jag prova att göra ett blogginlägg från min iPhone. Jag hoppas att det bli bra och att det är smidigt! Jag tar ju oftast bilder med mobilen så det vore ju guld om man då kunde bildblogga i "stundens hetta", eller hur? Haha!

Ja, det känns ju bra det här med att ha börjat blogga lite smått igen.
Nu kommer lite bilder då...


Låter som något jag kunde behöva!

Åh hej! Det var länge sedan! Var har du varit?

Ja, jag har haft en off-period kan man säga... Men jag har hunnit med en massa under tiden. Bland annat gift mig med min Tom, genomgått en graviditet och fött en underbar liten dotter- så nu har Benjamin äntligen en lillasyster.
Vägen hit (till dags dato) har varit lång och kantad med både bra och dåliga saker och händelser, precis så som livet brukar vara.
MEN- med goda vänners stöd och fokus på vardagens fina stunder klarar man sig långt och just nu känns det som att livet är någorlunda på rätsida och dessutom på väg att bli riktigt bra! Jag har en del planer för framtiden som jag lite i taget kommer att avslöja vartefter... Hehe! Hoppas bara att motivationen inte tryter!
Jag tänkte pröva lyckan genom att delta i en tävling där jag har chansen att vinna lite shoppingpengar (20.000kr!) som blir öronmärkta för bara MIG- annars går ju pengarna mest till barnen...
Det är TLC (tv-kanalen) som anordnar tävlingen i samband med deras programserie "Min mans bröllop"- vilket ju är extra roligt eftersom TLC är min favoritkanal just nu och "Min mans bröllop" är ett kul program- även om "Cake Boss" och crime-programmen är mina favoriter.
För den som vill ha chans att vinna och öka konkurrensen i tävlingen kommer här en länk. Lycka till!