En hyfsat lugn fredag

Idag har mina öron känts mycket bättre (även om hela huvudet känns fullt av snor) och tack vare det har jag kunnat pyssla en stund med barnen. Jag vek varsitt pappersflygplan åt dem och ritade dit gula versus röda monsterögon på dem för att inget bråk skulle uppstå om vems plan som var vems. Sedan ritade vi en stund och det är alltid lika spännande och nervöst att gissa vad det de stolt visar upp föreställer. Man vill ju inte skämmas eller verka korkad... Haha!
Benjamin ritade mycket invecklade geometriska figurer och ganska mycket gräs i olika färger. Maju, mitt "bonusbarn", klottrade mest men lyckades även åstadkomma något som liknade en gubbe med en arm och några fingrar.
Färger - i alla dess former - i händerna på barn verkar oundvikligen oftare hamna på de mest konstiga ställen och inte så mycket på pappret.
Nu har de två små terroristerna (Maju BinLaden och Usama BinBenji...Haha!) åkt till Majus mamma och ska vara där över helgen. Jag kommer som vanligt sakna min Benjamin som en galning men tycker samtidigt att det kan bli skönt att få kurera sig i lugn och ro i ett par dagar.

Appropå färger så skulle denna lägenhet behöva ett rejält ansiktslyft. Inte för det inte är färggrannt här... Jag menar, alla väggarna är - av en "proffessionell målare" - målade med samma vita grundfärg. Detta innebär att vad som än hamnar på en vägg sugs in i färgen väldigt ordentligt och försöker man torka bort något så följer naturligtvis grundfärgen med. Resultatet är en väldigt unik färgsättning i hela lägenheten. Några handavtryck här, lite krita där och även en del "gnuggfläckar" både från avtorkningsförsök och kläder (t.ex. i köket där man lutar sig mot väggen eftersom vi har pallar att sitta på).
Nu kan man ju tycka att det inte vore så dyrt att åka till t.ex. Rusta och köpa 3för2 färgburkar och göra något åt saken. Problemet är att det vore som att spraya parfym på en sopptipp. D.v.s. TOTALT SLÖSERI. Rivningskontraktet gör att man drar sig för att ens överväga att spendera en krona på kyffet. Samtidigt var det sagt att stambytet och renoveringen skulle påbörjas för tre år sedan men på den fronten står det lika still som vattnet i en unken skogspöl. I badrummet har kaklet börjat ramla av väggarna, vatten läcker genom taket från grannen och från handfatet ner längs väggen och troligtvis ner under golvet för parketten utanför badrumsdörren reser sig titt som tätt, så man knappt kan öppna eller stänga om sig. Att klaga och skicka in bilder på eländet hjälper inte, det har vi försökt med i cirka ett år. De bytte ytterst motvilligt ut toalettstolen som sprack på baksidan (!) av vattentanken och orsakade översvämning - efter cirka en veckas spolning med vattenhink. Detta ska man alltså punga ut ca 7000 kr i månaden för! Tvångsförvaltning låter som en bra idé, tycker jag!
"Jamen flytta då?" Jovisst, om vi klassade in på villkoren för bostadskön så hade saken varit biff. Dessvärre får man som låginkomsttagare nöja sig med att harva runt på andrahandsmarknaden och vara glad över att man har någonstans att sova med sin familj.

Det finns de som inte har tak över huvudet och jag råkar veta att Ison (Ison&Fille, svenska rapartister) på SR Metropol 93,8 har startat en insamling till förmån för Stockholms hemlösa. Han efterlyser donationer av vantar och råkar du ha några vantar till övers kan du gå in på www.sr.se/metropol och skicka ett e-mail till Ison så får du veta var du kan lämna in din donation.

One Love!

Kommentarer
Postat av: Madde

Ja det känns roligt=)

skönt o va barnfri....då kan du slappa lite=)

Ali e hemma så jag får också en ganska lugn helg, skönt för Melina e lite grinig! hehe

Kram

2010-02-26 @ 22:20:22
URL: http://tjockisbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0